Blog yazarlığı, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada rağbet gören, okunması keyifli, bilgi veren, deneyim paylaşılan, özgün bir ortam yaratmıştır. Bu bağlamda hem yazdığım gibi aynı zamanda başka blogları da Rss Feed ile takip ediyorum.
İçlerinden severek takip ettiğim Dünyanın Halleri sitesi, bugün okuduğum bir tweet ile yayın hayatına son verdiğini gördüm.
Hoşçakalın https://t.co/pm7m4dyapS pic.twitter.com/Zb1n3Zzgzd
— M. Serdar Kuzuloğlu (@mserdark) August 6, 2019
Yazının içeriğindeki, “6 bin 363 haber, 249 haftalık özet, 59 spor özeti ve 58 pazarlama iletişimi özeti yayınladı.” paylaşım istatistiklerine bakacak olursak, ortada internet arşivi için çok önemli bir emek söz konusu olmuş. İçlerinden birisinin bile birilerine faydası dokunması sitenin editörleri için muazzam keyiftir, bunu bilirim.
Yayın hayatına son vermesinin en önemli sebebi, yine yazının içinde mevcut “Aynı gerekçeyle reklamsız bir yayın politikası izledik. Çok teklif edilmesine rağmen hiçbir ücretli içerik yayınlamadık”.
Serdar Kuzuloğlu, daha önceki bir tweetinde durumun sinyalini vermişti
Neredeyse her gün @dunya_halleri için "haber yayınlatacağız, bütçeniz nedir?" tarzı mesajlar geliyor. "Böyle bir şey yapar mısınız?" diye soran HİÇ olmadı. Para alıp haber yayınlamak hangi ara bu kadar normalleşti? Tuz kokmuş…
— M. Serdar Kuzuloğlu (@mserdark) June 17, 2019
Kendi hazırladığı bir sitenin nasıl sunulması konusundaki insiyatifine dayanarak, reklam olmadan, ziyaretçileri direkt içeriğe eriştirme çabası takdire şayan. Ama bu çaba, acımasız dünyanın dişlileri arasında öğütülmeyi biraz geciktirmiş olsa da, acı gerçeği görmek çok zor olmasa gerek.
Orijinal içeriği çok sevdiğini, bayıldığını, hayran kaldığını, kendi sisteminin yaşam suyu olduğunu her defasında söyleyen Google amcanın, niyeyse reklam pastasından bize sadece krem şantisini layık görmesini de bilmiyor değiliz. Sen düzenli yaz, kopya olmasın, benim kurallarıma göre dizayn et diyor ama iş reklam ödemesine gelince “olmaz maykıl bende de yok”!
Blog yazarlığı tek başına bir iş olarak ne zaman yapılır bilmiyorum ama bu işi severek yapmazsan gerçekten yazılmıyor ama ben yazmaya devam edeceğim.
Yazıya yorum bırak